BéKSZI József Attila Kollégiumi Tagintézménye JAK

PostHeaderIconRendezvények, események

December. December hónapban folytatódik a Karácsony kupa, minden tanuló igyekszik a legjobb teljesítményt nyújtani a különböző sportokban. Az első héten megérkezett a kollégium karácsonyfája. Ezt a diákok díszítették fel szebbnél szebb díszekkel. A díszeket is ők maguk készítették Jutka néni, Gyöngyike néni és Ildikó néni segítségével. Idén is megemlékeztünk kollégiumunk névadójáról, József Attiláról. Ezt a programot Laczó Tanár úr szervezte, versekkel és zenével tűzdelt életutat kívánt elénk tárni. A program végeztével virágot helyeztünk el névadónk portréja alatt. Kollégimunk utolsó nagyobb decemberi rendezvényeként megszerveztük a karácsonyi estet. Nagy Zsolt Tanár úr szervezésében hallgattunk meg verseket és dalokat, melyeket ő, Laczó Róbert Tanár úr, Földi Tanár úr és Halasi Patrik tolmácsoltak nekünk. E kis program után kezdődtek meg a jutalmak átadásai. Az első félévben lezajlott rendezvények helyezettjeti megkapták oklevelüket és díjaikat. A "Tiszta, rendes szoba" versenyben szoros volt az állás, az első három helyezett tortát kapott. Hirtelen jött programként a kollégisták részt vettek egy rendhagyó irodalmi esten, ahol még tombola sorsolás is volt. Az utolsó hét csütörtökén hagyományosan a tanulók nagy része részt vett a Karácsonyi hangversenyen a katolikus kistemplomban. A karácsonyi dalaokat a Trefort Ágoston fiúkórus énekelte el, majd közös éneklés is volt.

Úgy ítéljük meg, hogy a JAK első féléve idén is sok és változatos programot kínált a kollégistáknak, ahol mindenki megtalálhatta a számára legemgfelelőbb programot! Reméljük a következő félév is sok lehetőséget biztosít a diákok számára, hogy szabadidejüket hasznosan tölthessék.

Kívánunk minden kedves látogatónak kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog újévet!

November. Novemberben került megrendezésre az égészséghét rendezvénysorozat, ahol változatos és színes programokon vehettek részt a diákok. Volt egészségügyi mérés, ivóvízről előadás, rádiós tájékozódási futás, elsősegély bemutató. A legnépszerűbb visszatérő proram a főzőverseny, ahova a Szegyából és a Szlovákból érkezik segítség, ha esetleg a fiúk elakadnának a főzésben :) Az elkészült ételeket "szakmai" zsűri értékelte és hírdetett győztest. Hagyományosan novemberben indult a Karácsony kupa sportrendezvény sorozat, ahol küölnböző sportágakban mérkőzhettek a tanulók (foci, sakk, asztalitenisz).

Október. Ebben a hónapban került megrendezésre a Gólyaavató. Kilencedikeseinek előre kellett az avatás napjára készülniük csapatvideóval és csapatzászlóval is, és ne feledkezzünk meg a csatakiáltásról sem. Az előkészületekben a gólyák segítségére voltak Hantos László és Nagy Zsolt Tanár urak. Az avatás napján kölnböző humoros feladatokat kellett megoldaniuk a gólyáknak az eskü előtt. Ilyen volt az ágyazás szájjal-lábbal illetve a pantomim játék. Az eskü előtt az előre begyakorolt gólyadalt énekelt el a "kicsik". Az eskü után megkapták a kollégimui pólókat is a kilencedikes tanulók. Ebben a hónapban is tartottunk közgyűlést, ahol aktualitásokról esett szó. Október 23.-a hétköznapra esett, ezért sok diákunk bent töltötte a Nemzeti ünnepet. Ezen a napon kulturális rendezvényen vettek részt, majd körlterendezésen voltak, ahol a kollégium és a Trefort környékét takarították meg a lehullott levelektől. Délben finom ebédet fogyasztottak, délután szabadidős foglakozások voltak.

Szeptember. Az idei tanévben szeptember 1.-én vasárnap érkeztek be a diáok a kollégiumban. A szobák elfoglalása után szülői értekezleten kaptak tájékoztatást az újonnan érkezett tanulók. Szeptemeber első hetében kapta meg mindenki a házi - és napirendeket. Megtörtén a tűz - és balesetvédelmi oktatás is, amit aláírássukkal igazoltak a kollégisták. A DÖK is megkezdte munkáját, meg lettek választva a felelősök. Megrendezésre került a Gólyabajnokság. Ezen különböző sportversenyeken mérhették össze tudásukat a "kicsik". Idén már szeptemberben "túl estünk" a Garabonciás napokon. Szerencsére idén kisebb zökenőktől eltekintve zavartalanul zajlott a rendezvénysorozat.

 

                                                                                                                                        KG