Szakmáink

Kedves Pályaválasztó Fiatalok!
Tisztelt Szülők!

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak‐ és Felnőttképzési Igazgatósága segítséget nyújt a pályaválasztás előtt álló fiataloknak és szüleiknek a pályaválasztási döntésekhez. Ennek érdekében az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképesítések szakmai‐ és vizsgakövetelményeit felhasználva összeállítottuk a szakképesítések pályatükrét. A helyes pályaválasztás sok tényező együttes vizsgálatának eredménye. Ezek közül
kiemelkedik az önismeret és a szakmákról szerzett információ‐együttes. A szakképesítésekkel legjellemzőbben betölthető munkakör(ök), foglalkozás(ok), valamint munkaterületének rövid leírása, és a szakképesítéssel rendelkező munkavállaló képességeinek bemutatásával célunk a különböző szakmák és megszerezhető tudás bemutatása egyszerű, átlátható módon.
Kiemeljük, hogy a szakma elsajátításával egyidejűleg a szakmai képességek, készségek fejlesztése mellett gazdálkodási‐vállalkozási ismeretek közvetítése is történik a képzés során.
Jelenleg a Nemzetgazdasági Minisztérium által 2012 nyarán kiadott jogszabályok szerint 77 szakképesítés pályatükrét tartalmazza a kiadvány. Az újabb szakterületek szakképesítéseinek megjelenése után a kiadvány folyamatosan bővítésre kerül a közeljövőben.
Reméljük, hogy a felelősségteljes pályaválasztáshoz összeállításunkkal sikerült hozzájárulni.

Sok sikert kívánunk minden pályaválasztás és döntés előtt álló Fiatalnak!

Budapest, 2012. szeptember

Nemzeti Munkaügyi Hivatal
Szak‐ és Felnőttképzési Igazgatóság