Cukrász szakképesítés (Zwack József Tagiskola)

cukrasz1.jpg
cukrasz1.jpg

3.2. A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A cukrász szakember a cukrászatban, cukrászüzemben, fagylaltozóban a termelési
tevékenységeket végzi, felelős a technológiai, higiéniai, munkavédelmi szabályok
betartásáért.

A szakképesítéssel rendelkező képes:
‐ saját munkáját megszervezni,
‐ élelmiszer előállítás higiéniai alapkövetelményeinek betartásával korszerű
táplálkozáshoz mindjobban igazodó cukrászati terméket készíteni,
‐ cukrásztechnológiai alapműveleteket végezni,
‐ cukorkészítményeket előállítni,
‐ bevonó anyagokat készíteni, felhasználni,
‐ cukrászati félkész‐ és késztermékeket és bevonóanyagot készíteni,
‐ uzsonnasüteményeket készíteni,
‐ kikészített süteményeket készíteni,
‐ fagylaltokat készíteni,
‐ bonbonokat készíteni,
‐ alkalmi díszmunkákat a vendég kérésének megfelelően elkészíteni,

 

 

3.1. A 34 811 01 szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakör(ök), foglalkozás(ok)
  A B C
3.1.1. FEOR száma FEOR megnevezése A szakképesítéssel betölthető munkakör(ök)
3.1.2. 5135 Cukrász Fagylaltkészítő
3.1.3. Karamell cukrász
3.1.4. Lágyfagylaltos
3.1.5. Marcipánfigura készítő 
3.1.6. Süteménykészítő 
3.1.7. Tortakészítő 

 
Kapcsolódó szakképesítések:

  A B C
3.3.1. A kapcsolódó szakképesítés, részszakképesítés, szakképesítés‐ráépülés
3.3.2. azonosító száma megnevezése a kapcsolódás módja
3.3.3. 35 811 02 Vendéglátó‐üzletvezető  szakképesítés‐ráépülés