TÁMOP 3.1.5-09


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

ESZA

 


 

A projekt neve: BÉKSZI Pedagógusképzés

A projekt leírása: A Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP-3.1.5-09/A/2) keretében Pedagógusképzésre, a pedagógiai kultúra korszerűsítésére 19 256 375 forint pályázati forrást nyert. A projektek az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

Az új tanítási és tanulási módszerek megjelenése, a hagyományos pedagógusszerepek megváltozása, valamint az informatika térhódítása egyaránt nagy kihívást jelent a pedagógusok és az oktatók számára világszerte. A Kós Tagiskolából 1, a Trefort és Zwack tagiskolákból 2-2 pedagógus képzésére nyílt lehetőség 2010 szeptemberétől ezen a módon. Az öt pedagógus közül ketten saját szakmai területükön mesterképzésben vettek részt, két, a szakmai oktatásban részt vevő mérnök tanári képesítést szerzett, egy tanár pedig a pedagógiai mérés-értékelés, kutatótanári feladatok terén vált szakvizsgázott pedagógussá.

A tanulmányok alatt szerzett ismereteiket mind az öten beépítik pedagógiai munkájukba, tudásukat megosztják tanártársaikkal, részt vesznek az iskola innovatív tevékenységében.

 

Kedvezményezett neve és elérhetősége:

Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium

5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1

Tel: 06-66-441 314

 

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft

1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület

 

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) és az ESZA honlapja logójukra kattintással érhető el.

 

Tudósítások:

 

 

Pedagógusképzésre nyert támogatást a Békszi

Kémia kísérlet virtuális osztályban

Az a tudás semmit sem ér, amit nem sikerül átadni

Hasznosítható ismereteket tanítanak

A rólunk megjelent tudósítások.