Pedagógusképzésre nyert támogatást a Békszi

 

Pedagógusképzésre, a pedagógiai kultúra korszerűsítésére nyert 19 256 375 forint pályázati forrást a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP-3.1.5-09/A/2) keretében.A projektek az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

 Az új tanítási és tanulási módszerek megjelenése, a hagyományos pedagógusszerepek megváltozása, valamint az informatika térhódítása egyaránt nagy kihívást jelent a pedagógusok és az oktatók számára világszerte, így hazánkban is.
Az iskola eddig is megragadott minden lehetőséget, hogy mind tanárai, mind tanulói megfeleljenek az új elvárásoknak, partnerként tudjanak együttműködni a jobb eredmények érdekében.
A közoktatás modernizációjának végrehajtására csak kompetencia- alapú és integrált szemléletű, korszerű pedagógiai módszereket alkalmazni tudó pedagógusok képesek. Az oktatás hatékonyságának, eredményességének javítása, a szektorban dolgozók szakmai kompetenciáinak fejlesztése, korszerűsítése módszeres befektetéseket igényel az oktatás humán erőforrásaiba, a szakma kiválóságainak húzóerejébe.
 

A most elnyert „Pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra fejlesztése, pedagógusok új szerepben)” című pályázat célja, hogy uniós források bevonásával támogatást nyújtson az iskoláknak a pedagógiai kultúra korszerűsítéséhez, az oktatók felkészítéséhez. A Kós Tagiskolából 1, a Trefort és Zwack tagiskolákból 2-2 pedagógus képzésére nyílt lehetőség 2010 szeptemberétől ezen a módon.