Üdvözlő

Kedves Látogatóink!
 

 
 
Köszöntöm Önöket a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának tantestülete és diáksága nevében.
Iskolánk Békés megye nagy múltú és egyben legnagyobb szakképző intézménye. Jogelődünk 1871-ben kezdte el tevékenységét.

 

A közel 150 év alatt nagyon sok változáson, fejlődésen mentünk keresztül. Az elmúlt évtizedekből kiemelkedik az 1995. szeptember 1-i névváltozás. Ekkor vettük fel Trefort Ágoston nevét.
 
 
 
 
 
2007-ben a Zwack és Kós tagiskolákkal egyesülve létrejött a BéKSZI, amely komoly fejlődési pályát tett lehetővé a három iskolának.
 
Újabb szervezeti átalakulás keretében 2015. július 01-én létrejött a Békéscsabai Szakképzési Centrum, amely további öt békéscsabai szakképző iskola egy szervezeti egységbe kerülését jelentette.
 
Iskolánk általános gépészet, épületgépészet, közlekedésgépészet, villamosipar, közlekedés és informatika területén bocsát ki szakembereket.
 
Mindennapos tapasztalatunk, hogy a megye számos vállalatánál, vállalkozásánál találkozhatunk, olyan szakemberekkel, vezetőkkel, akik a Trefortban szerezték meg szakképesítéseiket.
 
Egyre magasabb szinten valósítjuk meg a képzéseinket alkalmazkodva a gazdasági elvárásokhoz. Korszerűen felszerelt tanműhelyekben és szaktantermekben a legkorszerűbb technológiát tudjuk tanulóinknak átadni.
 

Gyakorlati képzéseink során teljesen megvalósítjuk a duális szakképzést. Ráadásul diákjaink külföldi gyakorlatokon is bővíthetik nálunk megszerzett tudásukat. Tanulóink Európa egész területén megfordulnak. Finnországtól Máltáig, Észtországtól Angliáig vesznek részt négy hetes gyakorlatokon.

Továbbra is érvényesnek tartjuk és mindennapi tevékenységünket áthatja névadónk azon gondolata:

 

„A kellően előképzett és megfelelően tovább képzett, jól felkészült fiatal iparos nemzedék nélkül, mindenfelé hangoztatott és kívánatosnak elismert ipari fejlődés csak illúzió marad”.