Gépi forgácsolók Spanyolországban

 
2019. március 9-én 3 fővel és egy kísérő tanárral elindult egy kis csoport Spanyolországba, Córdobába. A gépi forgácsoló tanulók a KSZ 12/1 osztály tanulói: Kiss Dávid, Rácz Martin és Somosi Dávid. Kísérőjük Szigeti Sándor tanár úr.
 

 
Az Ő beszámolóját olvashatjuk a következőkben:
 
Első nap: indulás a Trefort udvaráról a sofőrünknek köszönhetően pontosan érkeztünk a reptérre és már csekkolhattunk is befelé! Az út 3óra 20 perc volt. A srácok élvezték a repülést. Malagába megérkezve szembesültünk a repülőtér nagy méretével, de megoldottuk a feladatot és megtaláltuk a kísérőnket, aki a Córdobai szállásunkra fuvarozott minket!
Malaga ès Cordoba távolsága 140km! Itt találkoztunk a Europe Training képviselőjével Maria Lopez Fernandez-zel. Bevezetett bennünket a szállásra, majd a hosszú nap után alvás következett. A következő nap, vasárnap, szabad program volt, ahol bejártuk a várost egyénileg.
 

 
Hétfőn a központi irodában eligazítást kaptunk a helyi munkahelyi szabályokról, majd Kristina egy Görög "Kislány" aki szintén Erasmus-os diák egy egyetemen, mutatta meg nekünk az utat a gyakorlati helyre. Sajnos mikor kiértünk a céghez, akkor tudtuk meg, hogy a munkahelyi vezető, aki a tanulókkall foglalkozna nincs ott! De legalább a kijutást és vissza utat begyakoroltuk, mert az utazás 30-40 percet vesz igénybe Cordoba külterületén. Visszaérkezve pihenés, majd szervetett városnézés következett az itt tanuló Erasmusos diákokkal, amit mindenki élvezett, mert nemzetközi volt a csapat.
 

 
Kedd: Reggel önállóan indultunk a munkahelyre. A srácok külön-külön mentorhoz kerültek, a nyelvi nehézségeket a Google fordító áthidalja, hiszen hol spanyol, hol angol a közös nyelv. Illetve nagyon készségesek és türelmesek az emberek.