Arany Diploma és Országos Dicsérő Oklevél a Trefort Ágoston Fiúkórusnak

Ebben az évben a Csaba Gyöngye Kulturális Központba került sor erre a nemes eseményre. A kórusok a minősítés szempontjai közül választhattak, hogy A vagy B típusú minősítést kérnek. A BSZC Trefort Ágoston Fiúkórusa az A típusú minősítést kérte, melyben a jelentkezett kórusoknak változatos stílusokból, változatos karakterű kórusműveket kellett énekelni, max. 15 perc terjedelemben.

Az " A " minősítés fokozati: Bronz, Ezüst, Arany, Arany Diplomával. Az " Arany Diplomával" minősítéshez járulhatott még, Országos Dicsérő Oklevél. Amelyik kórus teljesítménye még az "arany diplomával " fokozatnál is jobb, az a minősítés mellé " Országos Dicsérő Oklevelet " is kaphatott.

 

 

 

 

Ezt a fokozatot a zsűri nem köteles kiadni, de a mi kórusunk ezt is megkapta.


9 kórus jelentkezett a minősítő hangversenyre.
A BSZC Trefort Ágoston Fiúkórusa ezen a megmérettetésen, Arany Diplomával, és Országos Dicsérő Oklevél minősítést szerzett.

A Zsűri tagjai: elnök Jámbor Zsolt Kecskemét Kodály Intézet, dr. Dohány Gabriella, Szeged, Almainé Szabó Gabriella, Szolnok. Valamennyien gyakorló zenepedagógusok, a KÓTA listás szakértői, a karének és az utánpótlás nevelés elkötelezett és elismert szakemberei.


A zsűri tagjai egyértelműen elismerően nyilatkoztak a békéscsabai fiúkórusról. Kiemelkedően, példamutatónak állították be a kórus munkáját, és nem győztek csodálkozni, honnan szerezzük ezeket a jó hangú fiatalokat, és hogyan tudjuk megnyerni őket a kórusmuzsikálás örömeire.

 

Tetszett a diákok kiállása, fegyelmezettsége, megjelenése is a szűrinek. Felhívták a figyelmünket, hogy egyedülállók vagyunk ezen a téren, mert Szakképző Centrumokból még ilyen színvonalú, ilyen jó zenei igényességgel összeállított műsort nem hallottak.

A diákok lelkesedését, a megszólaló zeneművek dinamikai árnyaltságát, és a kifejező éneklést, a stílusos zenei hangzást, a műsorválasztást, valamint a karnagy és a kórustagok jó kapcsolatát külön kiemelték.
Igen elégedetten hagytuk el a koncert helyszínét, az AGÓRA multifunkcionális termet, mert nem csak az elért eredménynek örültünk, hanem azért mert több remek, jó kórust hallottunk, ami inspirációt ad a további munkánkhoz.

 

A szervezés és helyszín kifogástalan volt, így ténylegesen szép, remek napot tudhattunk magunk mögött.

Tóth Olga kórusvezető

 

Még néhány kép az eseményről

 

"