Sajtó közlemény

Sajtóközlemény
 
A Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Szakgimnáziuma,
Szakközépiskolája és Kollégiuma KEHOP-5.2.10. épületenergetikai fejlesztése.
 
Sikeresen pályázott Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma József Attila Kollégiumának energetikai korszerűsítésére, melynek munkálatai lezárultak.
 
Az épületen a megépítése óta ilyen jellegű felújítási munkálatok nem voltak. Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával elnyert 137.295.573 Ft-ból az energetikai korszerűsítés megtörténhetett.
 
A 2016. október 24-én hatályba lépett a KEHOP-5.2.10-16-2016-00006 számú támogatási szerződés alapján a négyszintes épület a teljes homlokzaton és a lábazaton hőszigetelést kapott. Megtörtént a lapos tető szigetelése és a csapadékvíz hatékony elveztetése is. A nyílászárókat teljes körűen kicserélték korszerű, műanyag tok- és szárnyszerkezetű (5 kamrás), 3 rétegű, argon gáztöltésű fokozott hőszigetelő üvegezéssel ellátott ablakokkal. A tetőn pedig az energia költségek csökkentése miatt napelemek kerültek elhelyezésre.
 
A kivitelező Hartmann Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft a munkálatokat nagy gondossággal és határidőre elvégezte. A felújított kollégiumi épület 2017. július 26-án ünnepélyes keretek között átadásra került.
 
Szeptembertől az intézmény diákjait már egy 21. századi követelményeknek is megfelelő energiaigényű kollégium várja, melynek energia fenntartási költségei a felújítási munkálatok következtében 80%-kal is csökkenthetnek.